Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskningsintegritet og etik

Ph.d.-kurset i forskningsintegritet og etik udbydes tre gange årligt. To gange på dansk, en gang på engelsk. Vi har programsat alle årets kurset allerede nu. Det betyder, at det er muligt at få overblik over, ikke kun hvorvidt kurset er på engelsk/dansk, men også hvilke faglige discipliner, der er repræsenteret blandt underviserne. Dette er et fakultetsbaseret kursus og vi bestræber os på at behandle etik på tværs af fagligheder, dog med flere filosoffer blandt underviserne, idet ekspertisen i etik som fag er samlet her. Derudover er en stribe andre fagdiscipliner repræsenteret i underviserkredsen. Det kan være, at nogle af de faglige sammensætninger er mere relevante end andre, så her har I et overblik. Vi gør opmærksom på, at der er ansøgningsfrister til de forskellige kurser og kan ikke love, at man får plads på det ønskede kursus. Alle kurser foregår på campus Århus.

Årets kurser ser således ud:

  • Jette Kofoed (børne-ungeforskning/medieforskning) er kursusleder på alle kurserne sammen med henholdsvis Morten Dige og Finn Olesen. 
  • Maj/juni: Hans Fink (filosofi), Nina Koefoed (historie), Morten Dige (filosofi), Lotte Meinert (antropologi) (på dansk) 
  • August/September: Martijn van Beek (antropologi), Morten Dige (filosofi), Casper Andersen (videnskabsteori/postkolonial teori) (på engelsk) 
  • November/december: Finn Olesen (informationsvidenskab), Rubina Raja (arkæologi), Hans Fink (filosofi), Iram Khawaja (socialpsykologi/minoritetsforskning)  (på dansk)